Tuesday, January 17, 2017

Target: Look Good Feel Good 2017

Waaaaa... lama pulak tak update. Mood menulis ke laut pulak. Nevermind. Pick up bila terasa nak menulis jer.

I was talking to hubs the other day. Tanya dia, you tau tak last berat  I sebelum deliver Aisya berapa. Of course he doesn't know because I never tell him πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜† Dia nampak wife dia besar jer. Every time pregnant, confirm naik paling MINIMUM 20 kilo. Minimum okay. Jaga makan ke tak jaga ke, naik jugak banyak tuu. I was at my heaviest bila mengandungkan Aisya, sebab memang unexpected pregnancy and berat belum turun ke ideal lagi, dah pregnant balik. Last timbang a few weeks sebelum deliver was more than 85kg, nak tengok cermin pun tak suka. And that was a few weeks before. Hujung-hujung pregnancy memang akan naik 1-2kg seminggu dengan jayanya. And no, memang tak diabetic alhamdulillah.

And every time dalam pantang memang akan turun 10kg sahaja. Nevermind pantang strict macam mana pun, dalam 44 hari after setiap pregnancy tuu memang 10kg jer turun. Masa pantang sendiri with Aisya paling strict rasanya, pun 10kg sahaja yang turunnya. Lepas tuu it will take me a year to feel comfortable in my own skin. Then will take more time to reach the weight I'm comfortable with. 

So bila dah fourth pregnancy nii dah kenal sangat badan sendiri, tak stress sangat lepas pantang tuu. But telinga still panas jugak laa sebab CONFIRM memang akan ada orang akan comment on the obvious *rolls eyes*. I'm not the type who bounces back immedietely after pregnancy but I'll get there insyaallah.

 

This is 2 months before delivery. Pun dah besar dah. Lagi dekat due date lagi membesar dengan jayanya. I'm the type who naik all over, not just the tummy. This pic is good angle.

 

This is target weight or less also can 😁😁😁 

Dah turun banyak jugak sekarang nii setelah setahun berlalu anak bongsu lahir. But as usual, lagi sikit nak sampai target lagilaaaaa mencabar.

Let's do it πŸ’ͺ🏼πŸ’ͺ🏼πŸ’ͺ🏼


No comments: