Saturday, June 30, 2012

Shopping... Online.

Less than 2 months!!!

Woohooooo!!! Going back a few days before raya insyaallah... That's the plan kalau diizinkan-Nya.

Lama jugak plan balik this time around... Sempat lah kot masukkan Lyssa ke classes apa-apa, jumpa friends yang dah lama tak jumpa (balik harituu pun sekejap jer tak sempat nak jumpa), jumpa family yang jauh sikit, jalan-jalan tawaf kedai yang dah lama giler tak kunjung... all before coming back here again. Dan yang paling penting, makan durian :-))

Tapi sampai pun only one or two days before raya, so bazaar Ramadhan memang confirm laa dah hampir pupus... awwwww.... Nasib baik dah settlekan baju raya me and Lyssa sepasang sorang masa balik kejap harituu, walaupun masa tuu tak confirm balik lagi. Cuma baju Zayn and hubs jer tengah blank nii... Jubah?? :-))

Tapi confirmlah kan baju mommy nii mana cukup sepasang jer. And balik Malaysia boleh lah add a little color to the wardrobe :-) However much I love wearing my black abayas that are great for a slimmer silhouette, I really miss my splashes of color!!

Balik nanti confirm tak sempat nak membeli-belah before Raya. So online shopping it is... Hehehehe... Mostly scarves and tops. Senang nanti tak yah bawak balik baju banyak-banyak. Semua dah send to the house.

My favorite online shops? Mostly locals (Malaysian locals) sebab murah, delivery pun senang tak yah pening kepala.

Kalau nak shop over here yang murah is Abayas. Clothes tuu memang banyak choice and brands, but it's getting hard to membelek with two kids. And sama jer macam beli online, tak leh try, shops here don't have fitting rooms for ladies, something about imagining a women undressing on the other side of a thin wall :-)

Oh, and while we're on the subject (of shopping here in KSA) baru-baru nii jer lingerie shops hired an all women staff in-store. Kalau tak, dulu, all men yang jaga. Imagine having a man assessing you and guessing that you wear a 80D or whatever ;-) the horror!!! So conflicting of their strict modesty rules for women. Thank goodness someone realized that!

So anyway, my favorite online shops? FashionValet, ThePopLook, TudungPeople, SugarScarf, Aidijuma, Aroush... To name a few :-)

Online shopping is addictive. Lagi-lagi yang dok rajin update kat Facebook tuu. Pantang nampak cantik, gatal jer tangan nih...

Sampai ada laa orang tuu threaten nak sorok sim card so I tak leh dapat TAC from bank lah... Huhuhuhu :-p


2 comments:

Puteri said...

1. This time balik harus jumpa ok?
2. Kita pun suka FV gak but I shop more at PL.
3. Aidijuma tu yang Norjuma jual tu ke?
4. Kita suka De Zahra now. Asyik ke sana je.
5. Oh my tgh bayangkan La Senza org laki jaga...eeeek!! I wonder how they stand in the kedai all day long watching the products they sell! Tak payah tunggu customer pun dah imagine yg bukan2 agaknye.

aizuraawang said...

1. Of course!! Definitely!! Will be back for 2 months more or less...

2. I love the Aleena @ FV!!

3. Yup!

4. Kita jarang beli tudung sarung online. Slalu size tak kena... Nanti balik boleh terjah butik2 semua :-)

5. Yeah... they look you up and down and assess your size... Too weird right?!!!