Tuesday, June 12, 2012

Jemput Makan :-)

Lama betul rasanya tak buat makan-makan kat rumah nii. Last skali masa sambut orang balik haji last year. Rumah tak di spring clean nak ajak orang masuk pun segan.

Last weekend lepas dah overhaul satu rumah baru nampak decent sikit nak menjemput orang. Lagi ada jiran baru masuk, boleh lah skali jalan.

Cakap kat suami, kena panggil orang datang makan kat rumah nii selalu, baru rajin sikit kemas rumah bebetul :-)

Masak nasi jer makan tengahari. Lauk ayam gulai daun kesom, kari daging mamak style, ikan goreng, sambal belacan, keropok, keropok lekor order, karipap frozen rezeki orang bagi and papa's pudding cocktail with chocolate sauce for dessert. Yummeh...




Macam biasa, last-last meja penuh sangat sampai tak cukup space sebab semua rajin bawak makanan jugak. Suka suka suka... so ada additional laska penang, agar-agar, dadih, homemade potato chips and kudap-kudap untuk budak-budak.

Best kat sini are the juices. Makan-makan mesti minum juice. Mango, orange & apple. Pure, no sugar added and cheap. Kordial-kordial takde k :-)

Hopefully semua makan kenyang. Nanti boleh buat lagi :-)


No comments: