Wednesday, June 20, 2012

Final Part Of The Trip To Al-Ahsaa @ Hofuf Story

Lama betul Cik Lyssa menunggu, dari pukul 4 pagi, tak jugak sampai-sampai swimming poolnya.

Ada satu kali tuu sampai dia cakap, "Lyssa taknak tengok gunung dah mommy, Lyssa nak pegi swimming jer."

At last, almost 6pm sampai istirahah itu. Sebenarnya memang according to plan laa timing tuu. Sebab check-in is at 6pm ;-) Cuma tak explain plak kat cik kak tuu...

The place was huge. One outdoor pool. One indoor pool. A massive lawn to run around in. Paling the kids suka, ada 'mini zoo' :-) Well more like several kambings, pigeons & chickens pun ada kalau tak silap. Asyik jer lah bebudak tuu semua bagi kambing makan...

My only grouse was the indoor pool takde penghadang... Jenuh jugaklah nak mengejar si adventurous boy lari nak terjun pool... Other than that, memang best tempatnya :-)
So we had a barbeque dinner the first night. And brought provisions with us for the next day to cook. Bertuah ada super chef in the house yang sangat cekap masak, sampai masak maggi pun sangat sedap :-)

The only thing was, Zayn was too busy with his surroundings that he wasn't really interested in eating much. So when he sleeps on a barely filled tummy, he tends to wake up a whole lot of times in the middle of the night, so mommy barely got any sleep.

Nasib baik the next day daddy layan Zayn kat pool while I get to qada' tido :-)

Lyssa plak usah cakap lah. Berendam sajer. Lepas berendam, LAPAR!!

Ok... layan pics jer laa...


The indoor pool which was only filled about a quarter of the way because yang dok swimming are the kiddos.






My buncit little boy. Siang tuu baru makan banyak skit. Lapar sangat agaknya. And super chef masak her yummy and famous soup. Yang kat tangan tuu dok pegang chocolate chip cookie. Tapi tak makan-makan. Pegang jer.




This is only one part of the front yard. The other part is on the other side of the parked cars. That's where the barbeque pit was.




Lyssa asyik sangat dok bagi kambing makan. Seronok dapat up close and personal agaknya :-)

Pic yang last tuu is not inside the house yer... Outside on the barbeque side of the lawn, there's a "tent" at the very end of the yard. This is inside the "tent". Imagine k, on that side of the yard ada barbeque pit, a few round tables, ample space to run around AND a huge "tent" (it's more like a mini house!) builit up. Huge!

Ok. Sampai sini jer kot.

The end.


5 comments:

@nannoor said...

best gila rumah tuuu!!!

aizuraawang said...

Mmg best giler!! Bolehlah gerangan kejappp ;-)

aizuraawang said...

*berangan

pu3natul said...

terkejut kita tgk pool besar tp air sikit.ada satu gambar tu nampak mcm lyssa tgh ride a dolphin. Haha!

u all mmg request buh air sikit ke? adult lain tak de nak mandi?

aizuraawang said...

Yup... Mmg sengaja jer isi tak penuh sbb budak2 ramai, diorang diutamakan. Male adults kena halau swim kat pool luar... Mommies jer yg berendam kat pool cetek nii :-))

Hahahaha... Awak ckp baru kita perasan the naik dolphing thing :-))