Friday, June 22, 2012

Daytrip To Wahooo! Bahrain City Center Mall

Dah nak masuk tahun ketiga duduk sini semalam baru first time jejak kaki di bumi Bahrain. The only country that floods BEFORE it rains :-) Hahahaha... ok, lame joke... Only for those who geddit.

Anyway, Bahrain's border is only like an hour from Jubail (the town where I live). But the procedure to drive there is a bit leceh. Sebab our car is still under bank loan, so kena gi buat paperwork dengan police Saudi semua. Memikirkan tuu yang tak daya tuu.

Hubs memula usaha buat sendiri, tak jalan. Kena halau balik dengan officer Saudi tuu, dia suruh bawak orang yang fasih Arabic :-p Last2 bayar runner gak. Selamat selesai semua.

At last dapatlah jugak pergi semalam.

Spent about 40mins untuk setelkan urusan kat border. Ok lah kot memandangkan macam banyak jer kereta yang beratur. Kalau border nak ke Kuwait lagilah people dah cerita, takes hours and hours, tapi itupun tak semestinya lepas... tapi macam teringin jugak nak try satu hari nanti insyaallah. Kuwait border is about 2 hours drive from Jubail.

Anyway, tujuan ke Bahrain hanya satu. Bawak budak-budak swimming. Sangat-sangat panas sekarang nii, so best gak bagi diorang enjoy (rasanya macam dah dua minggu berturut-turut gi swimming nih).

Kat Bahrain ada indoor waterpark, Wahooo! The only one in the Middle East kalau tak silap.

Best giler tempat dia. Very clean and also toddler friendly. Lyssa sangat-sangat enjoy! Zayn pun usah cakap lah, nak keluar sekejap jer pun dah melalak meraung. Masuk balik air, senyummmmmm jer...

Layan pics jer k.



















No comments: