Sunday, April 22, 2012

Pavlova

Teruja tengok pavlova shell cantik kat blog LG... Teringin nak buat. Takde nak makan sangat cuma teringin nak buat cantik-cantik... boleh tak gitu??

Lagipun harituu beli strawberries murah giler (Lyssa cakap, "Tak baik cakap giler mommy!") SAR5.50 sepeket, terus beli dua.

Nii first time buat pavlova pakai oven electric kecik, so tak pandai lagi adjust temperature. still not familiar with the oven temperament. Pakai oven gas biasa tuu dah ok dah.

So hasilnya...


Nampak molek. Tapi sebenarnya the bottom's burnt. Tak faham ler... Nanti-nanti kena try lagi. Geram!!

And oven door tak bukak pun the shell still got cracks. Camaner nak buat so cracks are minimised?

Oh, and yang ini pun whipping cream tak cukup. Beli kotak kecik jer. Untuk makan sendiri, jadilah...


No comments: