Sunday, February 5, 2012

Thank You MekAgah

Tukar topic jap...

Another reason why I love living here... pregnancy checkups covered, delivery covered, dental covered... And yesterday mempergunakan another benefit...



Cermin mata. Also di-cover oleh insurance provider (fondly nicknamed MekAgah)... weeehoooo!!! 500 riyals for frame and 500 riyals for lens.

Haaa.... tapi dalam tuu bukan cermin mata. Itu contact lens yang kena bayar sendiri ;-) Lagi mahal kat sini compared to di Malaysia. Double the price. Solution pun sama, travelling size nak dekat 20 riyals (just a bit less than 20 ringgit). Tapi dah nak pakai nak buat caner.

Cermin mata siap in 5 Saudi days (which can mean lagi cepat kalau diorang rajin and lagi lambat kalau tengah tak rajin...heheheheh).

*Tapi kalau cover lasik lagi syok kot :-)



2 comments:

pu3natul said...

Kumpul duit buat lasik wak... Huhu.. Or is it covered too?

aizuraawang said...

Not covered!! Tuu laa kalau coverkan best... Tuu kita ckp kat hubs, awak dah buat lama dah... Best giler takyah pening pasal specs or contacts. Kita kalau nk buatpun kena tunggu habis bf. Itupun kalau tak pregnant balik next year...wahahahahhahahahhahaha!!!!!