Saturday, December 3, 2011

Mengomel Di Pagi Sabtu

It's almost 12noon. The daughter is STILL sleeping. Tak taulah dia tido pukul brapa malam semalam. We got back late and dia dah tido dalam kereta, so bila sampai rumah segar bugar lah pulak.

My son just made a quick getaway into the kitchen since he noticed the door is ajar. Pantang nampak pintu dapur terbukak, mesti serbu masuk, tak taulah apa yang dia minat sangat kat dapur tuu.

Air takde. Cuaca sejuk. Air simpanan ada lah, BUT siapalahhhh orang gila yang nak mandi air sejukk dalam cuaca sejukk ya amat nii... no thanks! Cukup takat buat masak-masak untuk anak-anak dan cuci-cuci apa yang patut.

Masak untuk orang tua? Tengoklah dulu. Bosan nak masak kalau takde air. Ingat nak masak nasi and beli jerlah apa-apa yang patut nanti.

Sejuk-sejuk makan kambing grill sedap nii ;-) Ohhhh... serious kambing kat sini sedappppp sangatttt sampai orang yang tak makan kambing masa kat Malaysia kat sini pun dah start makan. Tak tipu. Ada kawan tuu cerita dia pernah pergi ke tempat yang diorang bela kambing, memang kandang pun tak busuk.

Ok, this post takde tujuan. Sajer nak mengomel. Tamat kat situ jer lah kot. Anak ku yang hensem tuu dah mula ketuk tv dengan sudu. Haiyaaaa anaaaakkkk!!


No comments: