Monday, August 15, 2011

Raya Prep.

Looks like we'll be celebrating aidilfitrri here in the Kingdom. Sedih ker? Tak jugak. Gembira ker? Pun tidak. Neutral jer. Dah tua laa katakan. Raya is for the kids. Ramadhan should be more important right? (Bila laaa nak berubah nii... reading Wardina's fb page was inspiring).

Don't know if hubs is off on 1st Syawal or not. Kalau kerja, means I need to think of a Raya menu. Yerlah... Kalau dah kerja, nak join Malaysian gathering raya pun camaner? Kalau hubs cuti, I requested to go to Mekkah. Maybe perform our morning raya prayers there, kalau boleh, insyaallah.

Kuih pun dah order skit sebanyak. Nasib baik ada orang rajin buat. Boleh lah tempah jer. Cuma ingat nak buat cornflakes madu dengan Cik Lyssa macam tahun2 lepas gak. Dapat lah jugak merasa kuih2 di pagi raya nanti.

Baju raya? Lyssa ada baju kurung baru sehelai hadiah dari Aunty dia. Zayn pun diberi baju melayu, tapi mommy nii bengong, lupa nak bawak balik sini. Pakai baju lain jer lah nanti yer adik. Mommy & daddy? Nak pakai baju kurung/baju melayu baru pegi mana? Pakai jer lah apa yang ada.

Kalau ada rezeki, balik lah jugak minggu kedua or ketiga Syawal... Insyaallah...


2 comments:

Drama Mama said...

lama u tak update blog. how's ramadhan for u guys. seronoknya ble pegi mekah on raya! my parents will be going there soon too insyaAllah :-)

aizuraawang said...

Tuu laa... Penyakit M!!! Insyaallah nk pegi... Kalau Ada rezeki...