Monday, May 2, 2011

Cedera!

Selalunya kalau I dalam toilet doing my thing, I'll close and lock the door if hubby is around to keep an eye on the kids. Kalau hubby takde, lantak ler pintu bukak besar-besar. Itu pun cepaaaaat jer buat apa yang patut.

Tapi last weekend masa hubby kat rumah and I was in the bathroom lupa pulak nak kunci pintu toilet tuu. Haaa... kalau tak kunci pintu siap laa Cik Lyssa mula main bukak tutup bukak tutup pintu "Mommy! Mommy! Mommy!". Aiyooo... mommy nak ke toilet kejap pun tak senang.

Last-last bila mommy nii nak tutup pintu tuu balik and kunci, kebetulan jari dia ada kat tepi pintu, tersepit laaa jari dia! Nasib baik ada selipar tersekat and hadang pintu tuu dari boleh tutup rapat. Luka sikit kat jari tuu.

Seperti biasa, mula-mula dia diam ok, muka terkejut jer. Tapi sebab I pun terkejut and terus terjerit tanya "Lyssa ok ke tak??!!" dia pun terus nangis. Kesian laa baby girl I tuu.

Nasib luka sikit jer. Tak darah pun, cuma ada kesan line jer kat dua jari. Tapi kenalah daddy dia buat sesi "doctor-doctor" bubuh minyak, bubuh plaster semua. Sukalah dia ada plaster kat jari.



4 comments:

pu3natul said...

Haa betul mula2 kita panic kalau dia luka tapi nanti dia yg excited nak pakai plaster.

Ilhan selalunye dalam tersesak2 tu sempat lagi "mama, nak pakai plaster dinosaur."

aizuraawang said...

kids and plaster mmg takleh dipisahkan ek?? hahahahaha... i haven't introduced her to cartoon plasters yet!! kalau intro nanti...siaplaaa asik2 luka jer...

SHiK's_DaUs's said...

ala siannye.. sama la jugak with my daughter. Kalo luka sket pon nak carik plaster. Excited kalo pakaikan plaster banyak2. Tapi kalo cakap pegi doc menjerit la plak..

aizuraawang said...

Hahaha... tuu laa pasal... yg luka skit skit pun kena letak plaster ;-)