Tuesday, March 29, 2011

Sandstorm

We were having dinner at Applebee's Huwaylat when suddenly my husband noticed the dusty air. When the waiter there opened the back door, we saw that there was actually a terrible sandstorm outside.


Masa tuu baru jer order. Plannya nak ke Panda beli groceries lepas dinner, but bila my husband kuar nak check keadaan, he said dalam Panda pun dah penuh pasir. Risau lah pulak. On the day we decided to go out with Baby Zayn, hari tuu pulaklah nak ribut pasir.


So we ate and decided to head back home. Nak ke carpark pun satu hal with both the kids. Told Lyssa to hug her dad tight and close her eyes. Zayn pulak nasib baik tengah tido, so I just tucked him fully under my tudung. Hubs parked the car as close as he could, but still felt jauh with all that sand flying.


The drive back pun scary jugak sebab tak nampak jalan. But nasib the area terang benderang, kalau macam highway nak ke Mekkah yang gelap gelita tuu lagi seram kot.


Sampai rumah, masuk pintu jer nampak dalam rumah pun macam berdebu. Terpaksalah berkurung dalam bilik Cik Lyssa. The only room that we felt was fully sealed sebab takde air-cond, so pasir takleh masuk ikut celah-celah lubang. Bermalam lah kat situ.


Esok paginya bangun tengok barang-barang kat living room & dapur semua ada a layer of dust. Kalau tulis nama atas debu, memang jelaslah nampak.


Kenalah kuarkan vacuum pagi-pagi and start aktiviti mengelap dan menyedutlah pulak...


Kata duduk kat padang pasir kan... tak sah kalau tak kena sandstorm teruk skali ;-)


3 comments:

Siti said...

MasyaAllah...gerun plak dgr ada sandstorm cenggitu..but alhamdulillah everybody is ok...

pu3natul said...

i read a blog yg dia amik gambar masa sandstrom tu..mmg scary. mcm cite Twister je. tapi dia kat Kuwait.then isaw ur FB status. mmg timing lebih kurang je.

http://shidibum.blogspot.com/

aizuraawang said...

Siti... everyone's ok thanks ;-)

Pu3... Kuwait is about a few hours drive north of where we live... tuu yang terkena tempias jugak tuu...