Monday, January 17, 2011

Alasan TIADA INTERNET Untuk Peniaga Internet Boleh Diterima Kerrr??

Order barang hari AHAD 9 JAN.

She said it will take 5-7 days after posting to arrive.

I asked her if the items were in stock or whether I had to wait. She told me the items were in stock

I told her that I needed it to arrive before 23 JAN. She noted that.

End of last week barang tak sampai lagi. I emailed her on SATURDAY 15 JAN. NO REPLY.

Then again on SUNDAY 16 JAN. NO REPLY.

This morning MONDAY 17 JAN. STILL NO REPLY.

If you were in my shoes, would you get suspicious???? Lepas send money terus SENYAP!!!

So I CALLED her. NASIB ANGKAT.

Alasan tak reply: Tengah pindah rumah, internet takde. (Tapi masa nak order barang laju jer reply pakai mobile phone!)

Bila send out parcel: KHAMIS 13 JAN (4 hari lepas order barang!!)

Honestly, do you think I CARE whatever it is your excuses are for not replying my email when you've already received my money??? At least have the courtesy to FIND A WAY to reply my email laa so customer tak tertunggu-tunggu and rasa suspicious "betul ke tak orang nii? Ke dia tipu aku??". Takdelah rasa MARAH SANGAT kalau dia REPLY MY EMAIL at least.

And DEADLINES are important too. Kalau dah cakap ok boleh hantar before sekian-sekian, make sure lah consider ample time for "kalau jadi apa-apa kat pos office" also. Nii last minute baru nak pos. Seriously, kalau barang sampai after 23 JAN, memang tak guna I beli barang tuu sebab takde sapa kat rumah nak receive pun. Buat tersadai kat pos office sahaja!




*********************************************************************************

Menambahkan GERAM.

I sent an email to her from my husband's email address just to check whether she'd reply (like I said, I takut kena tipu!!).

Pagi tadi ada reply. Told you kalau bab nak terima order takde alasan pun. Ada jer internet.

Apa salahnya courtesy reply jer. Tak payah bagi link track number bagai. Reply jer cakap dah send out hari apa so that CUSTOMER tak tertunggu-tunggu!

Email I tak jugak reply2 sampai sekarang!!

*************************************************************************************

UPDATE: My dad msg cakap barang dah sampai. (Thank you papa, nak sms tak leh, kredit habis telefon orang tuu). Alhamdulillah. Nasib tak kena tipu.

Kalau reply jer email in the first place kan senang, takdenya nak marah-marah or rasa geram ker apa. Ini dah kasi duit lepas tuu SENYAP jer. I just want to know "BILA POST OUT??" Seriously, menyampah dengar ALASAN tak munasabah dia kenapa tak reply email.

After this memang BAN ler!

Malas nak email bagitau dia barang dah sampai pun.