Friday, December 24, 2010

Take A Chill Pill...

Sekali ok lagi.

Ini sampai dekat sepuluh kali mention benda yang sama pasal anak sendiri yang 'best' dan anak orang lain yang 'tak best'... dah rasa macam tak berkenan plak.

Lets face it, to each parent their own style. Is there really a right or wrong way to it (selagi tak salah dari sisi undang-undang dan agama?)

And kalau dah namanya in a public place, kenalah accept perangai orang yang macam ragam.

Kalau nak peace and quiet, stay at home lagi elok... takde asyik nak mengata anak dan cara parenting orang lain.

Sama concept macam orang lain jugak... my blog my words my opinion.


5 comments:

pu3natul said...

Whoaaa....is that you or the hormones? I'd say it's the hormones..hehe!

You are right - there's no right or wrong in parenting. And we must remember that our kids' are the reflection of us. Buruk baik perangai anak, people will always go back to the parents.

Chill mommy!

pu3natul said...

Alamak tak abis cakap..

...cont

Buruk baik perangai anak mencerminkan mak bapak...so of course la kita raise anak2 ikut acuan kita and reflect cara kita. bukan cara dia.

okay, now my hormones are talking. better stop now sebelum aku meroyan kat blog orang.

aizuraawang said...

Hahahaha... i oso dunno laa...

Nak puji anak 24/7 sila lah kan... tak kisah pun, everybody does.

Tapi jgn lah bila puji anak sendiri (serta memuji diri dlm cara mendidik anak sendiri) gi kutuk anak org lain ala2 anak org lain sumer takde didikan... tak dididik cara "terbaik" macam dia didik anak dia...


Citer yang diulang-ulang adalah perkara remeh pulak tuu. Bohsannnn...

shikin said...

salam kenalan,

duduk jubail kan? saya baru sampai sini dalam one n half month ago. skrg stay around jubail town.hope to meet u sometime later. Take care!

aizuraawang said...

Hi Shikin! Salam kenal. Duduk Jubail town kat mana? Zura duduk dekat water tank area nii... How's your stay so far? Semua ok? ;-) Jemputlah datang ke rumah sebelum zura bersalin k... add me in FB, lagi byk updates kat sana... aizura.a@gmail.com (kalau tak jumpa ckp k, tak ingat boleh search ke tak).