Monday, December 13, 2010

Fatty Bom Bom

I am 33 weeks along (I think).

I feel FAT. Nope... wait a minute... I AM FAT! Hahahahahaha....

Honestly... cuba okay nak monitor dan tak naik macam first pregnancy. FAIL!!

Naik mendadak kali pertama is masa balik KL masa Aidilfitri harituu, melantak tak ingat. Now tengah musim sejuk kat Saudi nii. Bila dah sejuk tuu... alamatnya asyik terasa lapar jer lah! Bila lapar, MAKAN!

Harituu rasa down sangat sebab rasa GEMOK, gi complain kat hubby. Amik kena marah balik. (Hahahahahahahha!! Sebab slalu sangat complain kali nii... gemok... gemok... gemok...)

"You kan PREGNANT! Bukan GEMOK!! Dah ada baby dalam perut nak buat macammana. Memang naiklah berat badan." Hahahahahhaa... or something to that effect laa.
Tapi ada tambah lagi tuu...

"Nanti bila baby dah kuar and dah nak masuk 6 bulan nanti baru lah I tegur kalau you masih sama jer."
Huhuhuhuhu... itu lah yang tak nak tuu. Kalau masa pregnant naik sikit, kan senang turun nanti ;-)

Sighhhh... tapi nak buat camner kan... Dah badan nii memang senang naik.


4 comments:

Drama Mama said...

i time prengnant naik dalam 11kg gak la. dalam pantang turun kejap ja. tapi lepassssssssss pantang naik macam di pam pam..sob sob!

http://twinkywinkystars.blogspot.com

aizuraawang said...

hahahahahah!! lepas pantang lagi risau sbb semua boleh hentam!!!

pu3natul said...

I feel fat too! especially when i'm only 10 weeks along and nothing fits anymore.

aizuraawang said...

wouldn't it be just awesome to be one of those svelte preggie moms... honestly, i'm fat all over!! bukan perut jer!! hahahahaha...sampai meor tak larat agaknya dgr kita dok komplen gemokkk...