Wednesday, November 10, 2010

Pregnancy Insomnia.

Pregnancy insomnia.

Susah betul nak tido balik kalau dah terjaga. Pusing pusing pusing.... tak jugak lena. Sekarang nii baru pukul 5.30pagi time sini. Rasanya dah jaga dari beberapa jam yang lepas tak leh tido.

And then sumore asyik nak terkucil jer. Kalau tak bangun and go, sakit pulak rasanya. Tapi mata mengantuk, tak larat nak bangun. Ishhhhh...

Carrying this one feels different. This one is lower I think and constantly keeps pushing on my bladder. Dah lah rumah ni squatting toilet. Do you know how difficult that can be?

Dah lah tuu. Bila tak leh tido, rumah senyap sunyi, mula lah pikir macam-macam. Seribu satu benda yang dipikirkan. Nak bersalin nanti macammana. Kat hospital nanti macammana. Orang tuu handle baby macammana. Dapat tak straightaway bf baby kat hospital tanpa banyak masalah (nii paling stress). Dalam pantang nanti macammana. Bila nak beli korset tuu, sekarang ke kemudian. Kalau beli, muat ker. Dapat tak lose all this weight nanti (nii pun stress jugak!!). Apesallah berat badan dah naik banyak sangat nii padahal ada 2 bulan setengah lagi nii. Kenapa perut nii membesar dengan ok jer tapi the rest of my body yang sibuk terlebih membesar. Khamis ni nak gi buat glukose test tapi minggu nii pulak asyik dok selera makan benda manis jer. Pukul brapa nak gi buat test tuu. Dan banyak lagi. Haaa...see... macam-macamlah yang dipikirkan...

Taknak pikir. Nak tido!!


2 comments:

nannoor said...

haha. i feel u la babe.

i pun now mmg tak boleh tido nyenyak.
nak tido pun susah, berpusing sana berpusing sini. bila dah dpt tido tak nyenyak pulak.
dgn nak terkucil lagi.
dahlah susah nak bangun dr katil.
kalau salah adjust terus kaki cramp. huuuuu~~~

ini belum lg masalah pembesaran badan yg maha hebat.

aduyaii..macam2 kannn??
sama2 lah kita sabar yea.
i'm now 35 weeks.. its near yet till feels so far.
u hang in there ya!
and take care
*hugs*

aizuraawang said...

You dah 35weeks dah Nanoor? Rasa macam cepat tak pregnancy kali nii... Huhuhu... Pejam celik jer rasa this time.

Nak berpusing atas katil pun mmg susah ok... caner tuu??? Part nak bangun dari katil tuu sighhhh... seksa... skrg nii tgh rasa macam hippo!!