Thursday, November 4, 2010

Nak Makan, Kenalah Buat Sendiri

Citer lain dulu sat. Lyssa baru habis painting tadi. Bila dah kemas semua, dia tengah main benda lain, tetiba I took a good look at her face. Panic jap bila tengok hidung dia macam berdarah sikit kat dalam, sebab dia pun memang tengah selsema sikit-sikit. Cepat-cepat amik tissue nak inspect further, hmmmppphhhhh... warna merah purple purple yang kuar. Sah watercolor. Mesti dok menenyeh hidung masa tengah painting tadi. Buat panic jer.

Anyway, tetiba teringin makan coconut chutney macam kat banana leaf restaurant kat Mesia tuu. Tak kisahlah dengan nasi ker dengan roti canai ker asalkan ada coconut chutney. Karinya ada dalam freezer skit.

Sanggup nih campak kelapa (sebab takde parang) and kerjakan kelapa tuu dengan garfu and pisau. First time handle kelapa biji nii sendiri. Tempat yang beli kelapa tuu takde pulak tempat orang memarut... hentam jer laa labu.



2 comments:

Drama Mama said...

wahhh parut kelapa sendiri! respect nya! kat sana takde stok santan in box or serbuk ka dear? hehehe

http://twinkywinkystars.blogspot.com

aizuraawang said...

Bai... sbb nak pakai hampasnya skali... santan instant banyak... actually kelapa frozen pun ada tapi takut tak memenuhi piawaian tekak nii pulak ;-)