Monday, November 8, 2010

Another Recipe Tried

Another recipe that I've been wanting to try, I just found the acuan the other day. Portugese egg tart. Sangat easy to make. Recipe taken from here. I have to say semua recipe dari blog Mat Gebu that I've tried, semua senang dan sedap.

Tapi sebab acuan ada 6 sahaja and puff pastry pun beli 10 keping jer because nak try dulu... buat peringkat2. Semalam buat 6 ketul (first try), egg filling terlebih pulak so melimpah ruah dari pastry-nya. Turned out tak cantik sangat but still edible. Boleh lah bawak ke rumah jiran untuk share-share 4 ketul.

Harini habiskan lagi 4 puff pastry yang tinggal. Buat fresh egg filling. Kurangkan sikit bila masuk acuan. Ok sikit lagi laa... But still tak turn out as cantik as the source.



1 comment:

Drama Mama said...

sedap tu! tak pernah try lagi recipes from Mat Gebu tapi it's supposedly good kan. nanti nak test gak!

http://twinkywinkystars.blogspot.com