Wednesday, July 14, 2010

A Lil Bit On Pregnancy, Lyssa & Abaya

Arrghhhhh... I need a spa day!! Manicure, pedicure, massage, facial, threading, hair treatment... waaaaaa.... lama tak buat! Tak sabar nak balik!

Baru awal-awal pregnancy dah sakit-sakit badan. Ish...

Baby#2 is growing well from the last scan. Shape is there and hearbeat was strong. Mommy pulak selera makan takde sangat tapi berat badan still tetap naik... camner tuh?

And my number 1 kiddo... well... is it because of the pregnancy or memang kids her age is this way? Tak dapat jer apa yang dia nak, nangis or merengek. Tak dapat jer nangis... grrrrrrr!! Dulu boleh jugak pujuk and distract. Now, aiyooo... cannot dah. Kadang2 tak larat nak dengar, I just give in. Kadang2 tak layan.

And lama blog tak berupdate because I can't even hold my own lappie now. Mesti budak kenit tuu mencelah sambil cakap "Pinjam kejap mommy... nak pinjam kejap jerr.."

(She even sounds like me when she's speaking... the whole 'eh', 'er' and 'laa' thing.)

Anyway... ada tak orang nak beli Abaya and baju budak2? Thinking of posting up some items for sale tapi tak terbuat pun lagi. Cos boleh send out pun only on first week of September. But will do it soon anyway. Here's a peek...

The Abaya (ada matching scarf, in this pic I pakai dengan tudung sendiri jer)


Sleeve Close-Up


Girls' Top & Skirt







***tak dan nak watermark the pics... please don't take without permission k.


7 comments:

jua said...

nak baju boy boleh? and gila interested dengan abaya. nanti u bagi harga, kalo boleh kautim murah i nak borong. hehehe, jadi supplier tegar i..nak tak?

aizuraawang said...

jua... hahaha...baju boy. ok. noted. akan diusahakan. sbab so far sumer i beli baju girls ;-) abaya nanti kita citer k. apa2 i email u. sbb abaya tuu belum beli bebyk lg... i nak tgk lowest price i cn get first.

Drama Mama said...

haaa betul! nak tengok baju boys. :-D

Drama Mama said...

haaa betul! nak tengok baju boys. :-D

pu3natul said...

yup i nak baju for IY...abaya for me...love that one yang awak pakai tu..text me details nanti k?

Adinina said...

oh now i'm relieved..ingatkan anak i je yg skrg suke nangis2 ni..(mcm ngada2 pun ada kan?)..she's 2 yrs & 5months..about umur lyssa kan? and yes, she speaks with 'la, er, jer,' etc like adults..funny pun ada haha...tp part nangis tu mmg x tahann...

aizuraawang said...

Bai... ok.noted.will try to cari some nice cheap ones.

Pu3... i oso like the one i'm wearing ;-) tuu tak jadi put up trus pakai hahahhahaha!!

Nina... ya allah...mmg sometimes ngada2 tak tahan... like she's just testing us you know?? ('kalau nangis lagi lama lagi kuat nii agaknya mommy kasi tak???')