Thursday, April 15, 2010

Orang Nak Pakai... Kita Pun Nak Pakai Jugak...

Tadi baru amik the scarves from SugarScarf and Najjah at the post office.

I bought the anak tudung syiria from SugarScarf at 3 for RM50. I actually wanted to buy the outer piece as well but they informed me that it was unavailable for now. I love the inner though. Color cantik. Memang melekap kat kepala, tak besar.

At Najjah I bought Tudung 002. This tudung comes in two separate pieces (the outer layer & the inner layer with hardened awning). I wanted to try it out and at the same time ingat nak pakai the outer layer with the many inners that I already bought. Verdict? I like the outer layer but the inner is a bit big around my face. Longgar. And my face is not the small type.

So here's a pic of me wearing the outer layer from Najjah and inner layer from SugarScarf. Ok lah kot, muka tak nampak sebulat yang I imagine. My mom cakap ok but she prefers me in the Munaw or Ariani.





7 comments:

pu3natul said...

Cantik!! Haihh...dah tergoda nak beli lah ni!

*u look like your mom!*

FAM said...

ish...nak jugak! hehehe

nannoor said...

u look nice!!!
i pun teringin nak try style baru tu anak tudung 2 color, tp cm tak de guts lagi lah.
sbb rasa cm muka bolaattt.

oh btw, tq to u, i'm hooked with sugarscarf. baru beli 1 from them. lawa2 la tudung yg diorg jual!! :))

Drama Mama said...

niceeee!!! i pun lepas baca ur blog haritu dah berkira2 nak beli anak tudung syria ni..then email dia but still dok teragak2, once tengok u pakai ni trus confirm nak beli! and yes i bought the same tudung from najjah too. haha coincidentally ya...saya tak copycat tau! hahaha

p/s : alaaa besar ka inner dia? hopefully masuk la ngn my face, kalau tak rugiiii lah

aizuraawang said...

pu3... beli! beli! jgn tak beli!! i'm beginning to see the resemblance myself! seriously! hahahahaha...

fatin... belilaaaa!!

nannoor... tq! i gamble jer sbb nak menambahkan koleksi tudung...i pun rasa muka i lebar but my cousin laa pengaruh i suruh try... lawa2 kan tudung kat sugarscarf... pattern dia menarik!

Bai... i tak taulah yg i dapat nii jer yg besar ker apa... but its big laa...try laa dulu k.

.Dd LaLa. said...

cantiknya u pakai tudung ni...

pu3natul said...

Kita dah beli!! Abru tadi sampai.

I bought the awning type..yes it's a bit longgar (maybe kena pakai brooch to ketatkan, but I like the awning which stays high enough coz I can't wear the melekap-kat-dahi kinda style yet..still got no courage to wear it confidently. If you don't like your awning style - jual la kat kita!or better, kasi je..haha!