Wednesday, March 17, 2010

PT Update

Pinjam term Jua sat...

Anyways, some days on some days off. Kalau berjalan tuu mesti pakai pampers. Mommy nii tak rajin nak berkejar-kejaran cari toilet and nak bersalin-salin di public toilets sumer.

(I have an issue with public toilets.)

But so far, bila tak pakai pampers dah tak pee bertaburan like the first day. Sama macam Jua, first day jer yang haru.

Cuma kena tanya dia selalu "Nak kencing tak??", sampai dia pun naik muak dengar agaknya.

And I also took Jua's tips, instead of telling her to tell me "Lyssa nak kencing!!" the new format is like this...

Me: Kalau nak kencing lari pergi mana???
Lyssa: Toilet!!

And at night (no PT at night) even though she's in diapers I ask her to tell me when she wants to pee. Ini untuk training dia to recognize the 'feel' bila nak pee.

So ada satu kali nii, my mom was bathing her. And tetiba she just peed, tak kasi warning pun.

They were in the bathroom but my mom still guna tone tegas dia, tanya, "Kenapa Lyssa kencing tak cakap?".

Lyssa jawab apa tau masa tuu, "Tuu air jerrrrr...". Lepas tuu gelak-gelak!!

Hahahahaha... menjawab plak minah kecik tuu.

Siap Lyssa kena pot pet pot pet dengan my mom lepas tuu hahahahhahahah... padan.


No comments: