Friday, February 5, 2010

Soalan yang bermain di fikiran untuk hari ini

1. Kenapa yer ada orang suka sangat post status yang ala-ala nak mengata orang lain? Sure no names are mentioned, but still, why feel the need to?

2. Kenapa yer ada orang (not close friend, not family) nak jugak orang lain ikut cara mereka berpantang? What may be right for you may not be right for another person you know.

3. Kenapa yer mesti ada orang nak mempersoalkan sesuatu yang merupakan keputusan peribadi individu lain? Everyone has their own right to choose, no?


7 comments:

pu3natul said...

1. Sebab dorang nak orang comment status dia tanya balik/console them/etc. I call these kinda people =ATTENTION SEEKER.

2. Sebab dia rasa dia bagus sangat.

3. Same as above (no 2). Nobody is good enough if they are not as good as you.


Sekian terima kasih.

MommyDania said...

haa..i have the same question (2). why la diorang ni sebok2 kan. pandai2 nak tentukan pantang2 ni. ishhhh....

dr org yg tak pantang sgt. ;p

MN said...

sebab diorang tu suka jaga tepi kain orang...and also nak menutup kelemahan diri sendiri.

tak senang kalau orang lain senang..aci?

lailasani said...

1-takdak keje nak buat kot... atau takdak idea..
**sy kdg suka tulis org mengata saya hanya sebab nk lepas geram. kekadang takleh marah alam realiti, marah alam maya ajelah.
2-penyebok namenye.. hehe
3-punnnn nk sebok gak...

aizuraawang said...

pu3... for Q no.1, i haven't actually thought that way cos i know the person... but what he/she writes reflects how he/she actually truly thinks... kan?

fatin... selamat berpantang (or tak pantang)! as long as you and baby are both healthy right ;-)

MN... aci.

laila... lepas geram lain... ini kalau nak mengata orang yang tak bersalah apa-apa (e.g. pakaian tak cantik or tak matching)... what for? ye tak?

Drama Mama said...

heee dulu masa i nak ambik unpaid maternity leave, almost everyone i repeat ALMOST EVERYONE dok condemn me..ramai yang hasut suh i be strict with my hubby mintak HE FOLLOWS ME instead of me as a wife follows him. and yang suh tinggal anak kat mak pun ada..

hey it's my life, bukan i mintak gaji from u pun...betul tak? duh!

Drama Mama said...

heee dulu masa i nak ambik unpaid maternity leave, almost everyone i repeat ALMOST EVERYONE dok condemn me..ramai yang hasut suh i be strict with my hubby mintak HE FOLLOWS ME instead of me as a wife follows him. and yang suh tinggal anak kat mak pun ada..

hey it's my life, bukan i mintak gaji from u pun...betul tak? duh!