Monday, January 18, 2010

Lyssa and her tali

Some kids have their bantal busuk... others might have a trusty old security blanket or a stinky sweet teddy...
Most children that I've seen have the habit of "gentel"-ing any of the above when they're sleepy...
My child?
She holds on to a red b*ra strap of mine... (but only when she wants to sleep during the night... nasib tak sampai bawak ke hulu ke hilir!)
Seriously... bila nak tidor jer "tali mana? tali mana?"
Malam semalam, dah tidor. Tapi macam mana ntah dia terjaga. Cakap dengan jelasnya "mommy, lysha nak tali"
I gave it to her, and dia terus tidor balik.
;-)


11 comments:

Liz said...

Hahahaha this is seriously funny!!!

pu3natul said...

Funny!

Chop! Meaning dia nak that tali thing while you're wearing ke?

Ada specific ke or any red b*ra will so? Any brand preference tak? Hahahaha!!

pu3natul said...

*do

Zety Zin said...

hehehehe comelnya! bra strap, kaler merah lak tu.

Queenin Murni said...

ahaks.. mesti masa bf dulu dia suke pegang tali b*ra u.. ye ke? :P

MommyDania said...

lucy la lyssa nih. suka tali bra. dania suka elbow. dpt elbow mommy or abah blh lena tido.

aizuraawang said...

Liz... that's my kiddo...

pu3... ada this one specific red b*ra strap ok... which i have taken out from the b*ra itself. And she knows which one is hers!! Cos ada skali tuu kita kasi dia a red strap yang lain, dia mengamuk "bukan! bukan!"

Zety... tuu lah pasal!

QM... tepat skali!!

Fatin... hahahah... mesti digosok2 elbow you tuu sampai lena ;-)

arin said...

salam singgah..

pheww..nasib tak bawak ke mana2..my 1st daughter-hanum ada kain gentel busuk..gie tadika pon bawak..hehehe..

aizuraawang said...

Arin... tuu laa... nasib tak bwk tali tuu merata... malu jer ;-) kain gentel busuk tuu mesti dia tak bagi basuh ek? ;-)

Mummy Dasy said...

hehehe bra strap... nasib dia x usung ke hulu ke hilir...

aizuraawang said...

Mummy Dasy... betul lah tuu!! ;-)